Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı, ıspanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman pazar tezgâhlarında yerini alır. Pazı, salataya eklenip çiğ bir şekilde yenebileceği gibi pişirilerek yemeği de yapılabilir. Sarma yapılabileceği gibi kavurması da yapılabilir. Çok çeşitli şekillerde kullanılabilecek bir bitkidir.

Diğer yeşil yapraklı sebzeler gibi pazı da birçok hastalığa karşı faydalıdır. Dişlerin ve kemiklerin güçlenmesini sağlayan müthiş bir kalsiyum deposudur. İnsan vücudunun kan şekerini düzenlemesinde de yardımcı olur. Kanseri önleyici bir etkiye sahiptir. Ispanak gibi demir bakımından çok zengin bir sebzedir. Dolaşım sistemini güçlendirerek kansızlığı da önler. Öksürüğe karşı faydalı bir sebzedir. İştah açıcı bir özelliğe sahiptir ve beyne de iyi gelir.

Pazı Kavurması Yapmak İçin Malzemeler
  • 1 bağ pazı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet kuru biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

Pazıları büyük ve geniş bir tencerede kaynayan suya atınız, fazla bekletmeden hemen çeviriniz. Çevirdikten sonra süzgeç yardımıyla tencereden çıkarınız. Çıkardıktan sonra soğuk sudan geçiriniz. Geçirdiğiniz pazıların suyunu sıkıp doğrayınız. Bir tavaya zeytinyağı koyunuz. Koyduğunuz zeytinyağı ısındıktan sonra doğranmış soğan ve sarımsakları yağın içerisine ekleyiniz. Soğan ve sarımsaklar kavrulana kadar bekleyiniz. Soğan ve sarımsaklar biraz kavrulduktan sonra kuru biberleri güzel bir şekilde yıkadıktan sonra ufalayarak ekleyiniz. Eklediğiniz malzemeleri biraz karıştırdıktan sonra hazırlamış olduğunuz pazıları da ekleyerek karıştırınız. Karıştırmaya devam ederken tuzu ekleyiniz ve ardından kırmızı toz biberi ekleyiniz. Acı yemeyi seviyorsanız pul biber ekleyip 8-10 dakika kavurunuz. Pazı kavurması hazır hale gelmiştir.

Ama bazı kişiler yumurtalı pazı kavurmasını daha fazla seviyor. Yumurtalı pazı kavurması daha besleyici ve daha dengeli bir yemek çeşididir. Çok da lezzetlidir. Eğer yumurtalı pazı kavurması yapmak isterseniz kuru biberi içerisine eklemeyiniz. Sarımsak ve soğanlar kavrulduktan sonra pazıları ekleyiniz. Yumurtalı pazı kavurmanızın pişmesine yakın 2-3 yumurta kırıp fazla karıştırmadan tavanızın kapağını kapatınız. Yumurtalı pazı kavurması hazır hale gelmiştir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yegane

12 Temmuz 2024 Cuma

Pazı kavurması yaparken pazıların önceden kaynar suda bekletilmesi gerektigini bilmiyordum, bu adim pazıların lezzetini ve dokusunu nasil etkiliyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yegane,

Pazı kavurması yaparken pazıları önceden kaynar suda bekletmek, yani blansh etmek, hem lezzet hem de doku açısından önemli bir adımdır. Bu işlem pazıların rengini canlı tutar ve aşırı su kaybını önler. Ayrıca, pazıların daha kolay pişmesini sağlar ve yemek sırasında daha yumuşak bir doku elde etmenize yardımcı olur. Kaynar suda kısa bir süre bekletip hemen soğuk suya almak, pazının besin değerlerini de korumaya yardımcı olur. Bu adımı atlamadan denemenizi tavsiye ederim!

Sevgiler,
[Asistan]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Böreği Nasıl Yapılır?

Pazı Böreği Nasıl Yapılır?

Pazı Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebeklere Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri