Pazı Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
26 Haziran 2024

Pazı Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Yaprağı

Pazı, ıspanakgiller ailesine mensup, geniş ve bol yapraklı otsu bir bitkidir. Hem doğada kendi kendine yetişebilir hem de bahçelerde kontrollü bir şekilde yetiştirilebilir. Bazı bölgelerde "yaban pancarı" veya "yaban ıspanağı" olarak da bilinir. Pazı yaprağının sindirimi oldukça kolay olup, vitamin açısından oldukça zengindir. A, C ve K vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu bitki, çocuklar için oldukça yararlı ve besleyicidir. Ayrıca demir, kalsiyum ve magnezyum mineralleri içerir. Pazı, bol gübre ve suyu seven, kumlu ve killi topraklarda iyi yetişen bir bitkidir. Akdeniz kökenli olan pazı, birçok kişi tarafından ıspanak olarak da bilinir. Pazının yaprakları ve sapları çeşitli yemeklerde kullanılır ve turşusu da yapılır. Ayrıca bitkinin kökleri hayvan yemi olarak da kullanılmaktadır.

Pazı Yaprağının Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek miktarda K ve C vitamini içerir.
  • Vücutta oluşan demir eksikliğini önler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve direncini artırır.
  • Beyin gelişimini destekler ve unutkanlığı önleyerek Alzheimer hastalığına iyi gelir.
  • Kan basıncının kontrolünü sağlar.
  • Sinir sistemini destekler ve korur.
  • Midede oluşan ağrılara iyi gelir.
  • Sindirim sistemini rahatlatır ve hazımsızlığa iyi gelir.
  • Kan şekerini düzenler.
  • Kansızlığa iyi gelir ve anemi hastalığına fayda sağlar, kırmızı kan hücrelerini üretime teşvik eder.
  • Kuru öksürüğe iyi gelir ve öksürüğün kısa sürede geçmesini sağlar.
  • İdrar söktürmeye yardımcı olur.
  • Sistit yani idrar yolu iltihabı nedeniyle idrar yolunda oluşan yanmaları azaltır.
  • Halsizlik ve yorgunluğa iyi gelir, vücuda dinçlik verir.
  • Dalak ve böbreklerdeki ağrıların geçmesine yardımcı olur.
  • Kan pıhtılaşmasını teşvik ederek vücudun morarma ve kanamasını önler.
  • İştah açıcıdır.
  • Tansiyonu düzenler.
  • Şeker hastalığına iyi gelir.
  • Kansere karşı koruyucudur.
  • Kemik gelişimini ve korunmasını destekler.
  • Göz sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Stres ve depresyona iyi gelir.
  • Kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Pazı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kökü Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kökü Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori?

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Pazı Kökü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Kökü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kökü Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kökü Kavurması Tarifi ve Malzemeleri