Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yemeği

Pazı sebzesi, organik yemeklerin en güzel örneklerinden biridir. Günümüzde birçok meyve ve sebze genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) ile üretilirken ya da hormonlu ve aşırı ilaçlarla yetiştirilmiş ürünler yemek yapmak zorunda kalıyoruz. Pazı ise nadir bulunan doğal ürünlerden biridir ve mümkün olduğunca sofralarımızda yer almalıdır. Yapımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Pazı yemeğini, yanında kâse yoğurtla birlikte veya sarımsaklı cacıkla servis edebilirsiniz. Ayrıca, et sevenler için kıymalı olarak da hazırlanabilir. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlıdır. Şimdi doğal pazı yemeğinin tarifine geçelim.

Pazı Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 deste pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz
Pazı Yemeği Nasıl Yapılır?

Yemeğe başlamadan önce pazıları temiz bir şekilde yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Ardından, kuru soğanı soyup yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. İçerisinde yemek pişirilecek bir tencereyi ocağa alıp zeytinyağını ısıtıyoruz. Doğradığımız kuru soğanları tencereye alarak kavurmaya başlıyoruz. Kuru soğanlar pembeleşmeye başlayınca, ince doğradığımız sarımsakları ekleyip soğanlarla birlikte pembeleşene kadar pişiriyoruz. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra küp küp doğrayarak tencereye ekliyoruz. Domates ve biber salçasını da ekleyip 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve bulguru ekleyip üzerine bir çay bardağı su ilave ederek karışımı sulandırıyoruz. En son pazı yapraklarını da ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pazılar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gürel

12 Temmuz 2024 Cuma

Pazı yemeği yaparken salça miktarını azaltmak lezzetini etkiler mi? Pazıların yumuşaması ne kadar zaman alıyor, tahmini bir süre verebilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gürel,

Pazı yemeğinde salça miktarının azaltılması lezzeti elbette etkileyebilir. Salça, yemeğe hem renk hem de tat katan önemli bir bileşendir. Ancak, salça miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Azaltırsanız, belki biraz daha hafif bir tat elde edersiniz, fakat yemeğin genel lezzetini kaybetmemesi için baharatlarla destekleyebilirsiniz.

Pazıların yumuşaması ise genellikle 10-15 dakika arasında gerçekleşir. Tavada veya tencerede kısık ateşte pişirirken ara ara kontrol ederek istediğiniz yumuşaklığa ulaşıp ulaşmadığını gözlemleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sevgiler,
[Your Name]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Pazı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Pazı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri