Tavuklu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavuklu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pazı Sarması

Pazı, ıspanağa benzeyen ve kış aylarında sofralarımızı süsleyen bir sebze çeşididir. Yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılan bu bitki, sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çeker. Pazı, yüksek miktarda C ve K vitamini içerir ve beyin sağlığına oldukça yararlıdır. Alzheimer hastalığına iyi geldiği bilinir. Sinir sistemi sağlığını korur, demir eksikliğini önler ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca, halsizlik ve yorgunluğa iyi gelir, kan şekerini düzenler, öksürüğe ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Pazının iştah açıcı özelliği vardır ve stres, depresyon, böbrek ve dalak ağrılarına karşı etkilidir. Felç ve kalp krizi riskini azaltır. Pazının faydaları oldukça fazladır.

Tavuk da oldukça yararlı bir besindir. Tavuk eti, fosfor ve kalsiyum açısından zengindir ve beyin hastalıklarına karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sinirleri yatıştırır, kan akışını düzenler ve kalp krizi riskini azaltır. Bu iki yararlı besin bir araya geldiğinde, sağlık açısından çok daha faydalı bir yemek ortaya çıkar. Tavuklu pazı sarması, çok güzel ve sevilen bir yemektir. Yanında bir salata ve cacık ile daha hoş bir görüntü sağlanır ve lezzet açısından da birbirine çok yakışır.

Tavuklu Pazı Sarması Tarifi Malzemeleri

  • 20 adet pazı yaprağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet tüm tavuk
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam hardal
  • Sıcak su

Tavuklu Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk orta büyüklükte parçalara ayrılır. Tuz, sıvı yağ, hardal, pul biber ve karabiber ile tavuk marine edilir. Tencerenin alt kısmına derisi gelecek şekilde dizilir. Pazılar iyice yıkanır ve sıcak suda 4 dakika kadar bekletilir. Daha sonra sarımsak, soğan, domates ve biber küçük küçük doğranır. Bir kaba pirinç yıkanır ve koyulur. İçerisine, domates salçası, sıvı yağ, karabiber, pul biber, kesilen domates, biber, soğan ve sarımsak eklenerek karıştırılır. Hazırlanan harçla pazı yaprakları istenilen büyüklükte sarılır. Sarılan pazı yaprakları tavukların üzerine düzgün bir şekilde dizilir. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirdikten sonra üstünü kapatacak şekilde sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişene kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğumaya bırakılır. Ilık olan tencere ters çevrilir ve servis edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yoğurtlaması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Suyunun Faydaları ve Kullanımı

Pazı Suyunun Faydaları ve Kullanımı

Güncel

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Graten Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Graten Tarifi ve Malzemeleri