Zeytinyağlı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir yemektir. Pazı, ıspanak ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerle sıkça hazırlanan bu yemek, hem pratik hem de lezzetlidir. Zeytinyağlı pazı kavurmasını çeşitli sebzeler ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

Zeytinyağlı Pazı Kavurması Malzemeleri

  • 1 demet pazı
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber

Zeytinyağlı Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

İlk olarak pazıların saplarını ve sert olan kısımlarını iyice temizleyin. Temizledikten sonra bol su ile yıkayın. Yıkama işlemi bittikten sonra, suyunun süzülmesi için yarım saat bekleyin. Daha sonra temizlenmiş ve suyu süzülmüş pazıları bir parmak kalınlığında doğrayın.

Yayvan bir tavanın içine kuru soğanı yemeklik olarak küçük küçük doğrayın. Patatesi ve domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Tavanın içine pazı, patates ve soğanı zeytinyağı ile birlikte ilave edip orta ateşte kavurmaya başlayın. Patatesler pişene kadar kavurun. Ara sıra tavanın kapağını kapatıp patateslerin pişmesini sağlayın. Patatesler piştikten sonra üzerine domates rendesini ve ardından baharatları ekleyin.

Zeytinyağlı pazı kavurmasını ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra tavanın kapağını kapatıp 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan indirin. Servis tabağına dikkatlice alarak şeklinin bozulmamasına özen gösterin. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp ikram edin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Pazı, A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sebzedir ve aynı zamanda demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içerir. Zeytinyağı ise sağlıklı yağ asitleri ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu nedenle, zeytinyağlı pazı kavurması hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. Ayrıca, bu yemeği farklı sebzelerle çeşitlendirerek besin değerini artırabilirsiniz. Örneğin, havuç veya biber ekleyerek farklı aromalar elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mustafa Mir Ömer

11 Temmuz 2024 Perşembe

Zeytinyağlı pazı kavurması yaparken, patateslerin tam olarak piştiğini nasıl anlarız? Ayrıca, farklı sebzelerle çeşitlendirmek için hangi sebzeleri önerirsiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Mustafa Mir Ömer, patateslerin tam olarak piştiğini anlamanın en iyi yolu, bir çatal ya da bıçak yardımıyla patateslere batırmaktır. Eğer çatal ya da bıçak zorlanmadan, kolayca patatesin içine giriyorsa, patatesleriniz pişmiş demektir. Farklı sebzelerle çeşitlendirmek için ise, kabak, havuç ve kırmızı biber gibi sebzeleri önerebilirim. Bu sebzeler hem lezzet katacak hem de yemeğinizi renklendirecektir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Sapı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Güncel

Pazı Kökü Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kökü Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pazı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Pazı Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Borani Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori?

Etli Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri