Pazı Kavurması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Pazı Kavurması Bulgurlu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kavurması Bulgurlu

Yaz ayları için ideal bir tarif olan pazı kavurması bulgurlu, mideye oldukça iyi gelecektir. Ağır yemeklerin pek tercih edilmediği sıcak günlerde, hafif ve faydalı bir seçenek olarak öne çıkar. Pazılarınızı evinizin bahçesinde yetiştiriyorsanız, taze toplayarak her türlü yemeğini yapabilirsiniz. Bulgur ile karışımı oldukça lezzetli olacaktır. Kahvaltıda değişiklik arayanlar bu bulgurlu pazı kavurmayı rahatlıkla yapabilir. Doyurucu ve sağlıklıdır, sebze severler için mükemmel bir tariftir.

Malzemeler

  • 3 bağ pazı (doğranmış)
  • 1 buçuk çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet sert domates (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 2 adet kuru soğan (doğranmış)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı
  • Pul biber veya karabiber (isteğe bağlı)
  • Tuz (isteğe bağlı)

Pazı Bulgurlu Kavurma Nasıl Yapılır?

İlk olarak, taze topladığınız veya aldığınız pazıları güzelce yıkayın. Pazıların sapları ile yapraklarını birbirinden ayırın. Ayrı ayrı doğrayıp sudan geçirin. Geniş bir tencere alın ve içine su koyarak kaynatın. Kaynayan suya pazı saplarını koyup haşlamaya bırakın. Haşlanan pazı saplarını süzün. Daha sonra tencereye yaprakları ekleyip haşlayın. Ayrı ayrı haşlama sebebi, yaprakların ve sapların farklı sürelerde pişmesidir. Sonrasında tenceredeki suyu dökün.

İçerisine doğranmış soğanları ekleyin. 2 diş sarımsağı doğrayıp ekleyin. Yeteri kadar sıvı yağ koyun ve ocakta kavurmaya bırakın. Soğanları yakmamak için az miktarda (3 çorba kaşığı kadar) su ekleyebilirsiniz. Kavrulan soğan ve sarımsak üzerine 2 çorba kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pazıları ince ince doğrayıp ekleyin. Süzülmüş bulguru üzerine ekleyin. Dibe sarmaması için 1 bardak su ilave edin. Tuz ve pul biber isteğe bağlı olarak karabiber ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız bulgurlu pazı kavurmasının güzel olması için ocağın altını kısık ateşe ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayana kadar tencereyi gözetim altında tutun. Bulgurlar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın. Pazı kavurmanız hazır olacaktır. İsterseniz üzerine bir yumurta kırabilirsiniz.

Bulgurlu pazı kavurmanız piştikten sonra tabaklara koyup gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pazı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori?

Güncel

Pazı Otu Türleri ve Özellikleri

Pazı Otu Türleri ve Özellikleri