Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Yoğurtlu Pazı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pazı Çorbasının Faydaları ve Hazırlanışı

Yoğurtlu pazı çorbası, içeriğindeki malzemeler sayesinde oldukça besleyici ve sağlıklı bir çorba tarifidir. Herkesin severek tüketeceği yoğurtlu pazı çorbası, diğer çorba tariflerinin yanında, pazı yaprakları ile daha lezzetli ve sağlıklı bir seçenek sunar. Ayrıca, yapımı oldukça kolay ve pratiktir, bu nedenle evinizde zaman kaybetmeden hazırlayabilirsiniz. Pazı yaprağının iştah açıcı, mideyi rahatlatıcı ve kabız giderici özellikleri, sağlığınıza birçok fayda sağlar. İşte bu kadar faydalı, besleyici ve doyurucu olan yoğurtlu pazı çorbasının yapılışını beraber inceleyelim:

Yoğurtlu Pazı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yarma buğday
  • 1 demet pazı yaprağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • Bir miktar tuz
  • 1 litre su

Yoğurtlu Pazı Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine su ve yarma buğdayı ekleyerek ocağın üzerine koyun ve kaynamaya bırakın. Yarma buğday kaynarken, bir kabın içerisine yoğurt ve yumurtayı koyarak köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek iyice çırpın ve kaynamış olan yarma buğdayın içine bu yoğurtlu karışımı ekleyerek ocağın altını kısın ve kaynamaya bırakın. Çok ince bir şekilde doğradığınız pazı yapraklarını yoğurtlu karışımın içine ekleyerek bir süre kaynatın. En son olarak, tuz ve ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyerek ocağın altını kısın ve kaynamaya bırakın.

Diğer taraftan, bir tava içerisine tereyağını koyarak eritin ve iyice kızarttıktan sonra içine pul biber ekleyerek ocaktan alın. Kaynamış olan yoğurtlu pazı çorbası tam kıvama geldiğinde, bir kase içerisine bir miktar koyarak servis edebilirsiniz. Servis tabağına yoğurtlu pazı çorbası koyduktan sonra üzerine tereyağını ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları

Yoğurtlu pazı çorbasını daha lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Öncelikle, pazı yapraklarını çok ince doğramak, çorbanın kıvamını ve lezzetini artıracaktır. Yoğurt ve yumurta karışımını iyice çırpmak, çorbanın pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlar. Ayrıca, sarımsakları eklerken ince ince doğramak, çorbanın aromasını artırır. Tereyağını kızartırken dikkatli olmalı ve yanmamasına özen göstermelisiniz; bu, çorbanın üzerine eklenen tereyağının lezzetini olumlu yönde etkiler.

Yoğurtlu pazı çorbası, özellikle kış aylarında vücut direncini artıran, besleyici ve doyurucu bir alternatiftir. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu çorba tarifini deneyerek, sevdiklerinize ve kendinize lezzetli ve faydalı bir öğün sunabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pazı Tarifleri ve Malzemeleri

Pazı Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Pazı Graten Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Graten Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Sapı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı