Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pazı Çorbası

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir ya da öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek bir sıcak içecek olan pazı çorbası, kışın ihtiyacımız olan vitaminlerin çoğunu karşılamaya yardımcı olmaktadır. Çocuklar için özellikle kalsiyum deposudur. Doğal olarak sağlıklı dişler ve kemikler için bir kaynak. Ayrıca lifli olduğu için sindirim sistemi yaşayanlar ya da diyet döneminde olanlar için vazgeçilmez olmalıdır. Şöyle düşünmek lazım aslında, pazı kışın çıkan bir yiyecek olduğu için bunun mutlaka kış dönemi için faydaları vardır. Her sebzenin ve meyvenin kendi dönemine has biyolojik besinleri vardır. Bu kadar gevezelikten sonra artık tarifimize geçelim. Pazı çorbamızın tarifi aşağıdaki gibidir.

Pazı Çorbası Malzemeleri

  • 1 bağ bazı yaprağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr haşlanmış pirinç
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı krema (Olmasa da olur)
  • 1 litre kaynamış su

Pazı Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelikle pazı yapraklarımızı güzelce yıkayalım. Yıkama işlemini her yaprağı suyun altına tutarak yaparsanız içerisindeki kumların akmasını sağlarsınız. Leğene su koyup batırıp çıkarmayın. Yoksa çorbayı içerken kıtır kıtır bir şeyler çiğnersiniz. Yıkadığımız pazı yapraklarının kök ve orta kısımlarında sert yerleri bıçakla alalım. Bu işlemi yaptıktan sonra yaprakları önce boydan dörde bölün sonra da yanlamasına küçük parçalara ayırın. İyice ufak hale getirirsek içerken makarna gibi uzamasın. Şimdi pazı çorbası soğanını ve sarımsağını doğrayalım. Soğanı çok ince doğrayın. Hatta küçük el robotları ile doğrayabilirsiniz. Sarımsağı da doğruyoruz. Tencereye yağı alıyoruz ve içerisine soğanı ve sarımsağı atıp iyice pişiriyoruz. Ancak yakmayın. Ardından pazı yapraklarını ilave ediyoruz ve soteye devam ediyoruz. İki yemek kaşığı unu, pul biber ve karabiberi de karışıma ilave ettikten sonra hafiften bir harmanlayıp sıcak suyu ilave ediyoruz. Kaynamaya başladığı sırada çok koyu ise biraz daha su ilave edebilirsiniz. Sulu olduysa da bir kabın içerisinde az yağ ya da su ile un açın ve çorbaya dökün. Çorbanın pirincini, kremasını ve tuzunu da kattıktan sonra artık içmeye hazır hale geldi. Krema olmazsa olmaz değil. Başka yerde kullanmayacaksanız krema ziyan olabilir. Sadece kıvam artırmak amaç. Gördüğünüz gibi pazı çorbası yapımı oldukça basit. Şimdiden ellerinize sağlık. Bol şans.
Son Güncelleme : 20.01.2024 05:53:05
Pazı Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pazı Çorbası Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Pazı Çorbası"
Küçüklüğümde pazı, pırasa gibi pek çok kış sebzesini hiç sevmezdim. Sonradan büyüdükçe hepsini yavaş yavaş sevmeye başladım. Çok daha önce bunları yemediğime pişman oldum. Çocuklarımda bana çekmiş pazı çorbası falan içmek istemiyorlar. Benim merak ettiğim şey bu yararlı sebzeleri çocuklarıma küçük yaşta nasıl sevdire bilirim? Çözümü olan yardımcı olabilir mi?
Peyami . 05.09.2018 14:15:07
CEVAP YAZ
Pazı Kaç Kalori?
Pazı Kaç Kalori?
Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (Kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de mevcuttur. Magnezyum, potasyum, folik asit, demir ve kalsiyum açısından çok zengin olan Pazı ...
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Zeytinyağlı pazı kavurmasını çeşitli sebze ekleyip çeşitlendirilmelid...
Pazı Borani
Pazı Borani
Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgâhlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden birisi de birçok vitamin ve mineral deposu olan pazı olmalıdır bence. Pazı, mutfağımızda değişik...
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Ispanak gibi besin değeri oldukça yüksek olan pazı A, C, E, K vitamini ve folik asit bakımından ...
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Sapı Kavurması
Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplarından kavurma yapabilirsiniz. Pazı sapı kavurması besleyici özellikleriyle beğeniniz kazanaca...
Pazı Dolması
Pazı Dolması
Pazı dolması, Kültürümüzde gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa bir de tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını göstermek isteyen hanımların ilk aklına gelen yaprak dolması olur. Fakat Türk mutfağının zeng...
Pazı Bitkisi
Pazı Bitkisi
Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde itinayla yetiştirenler de vardır. Pazının yapraklarında A, C ve K vitamini bol miktarda bulun...
Pazı Salatası
Pazı Salatası
Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek de yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı durabilir. Sizlere lezzetli olduğunu düşündüğüm bir tarif ile salatayı hazırlamaya başlayalım...
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı pazı gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde yaygın olarak tüketilen zeytinyağlı pazı, kış aylarında çok daha fazla tüketilmektedi...
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalarda, dolmalarda da pazı yaprağı çok sık kullanılır. Çok yararlı bir sebzedir. Öksürüğe çok iyi...
Pazı Kavurması
Pazı Kavurması
Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgâhların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde yeneceği gibi pişirilerek yemeği de yapılabilir. Sarması da yapılabilir, kavurması da yapılabi...
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi tercih edip isteyen bahçelerde yetiştirebilirler. Bazı yerlerde adına yaban pancarı ve yaban ıspanağı ...

 

Fırında Pazı Sarması
Diyet Pazı Yemeği
Pazı Yemeği
Etli Pazı Yemeği
Tavuklu Pazı Sarması
Pazı
Pazı Yetiştiriciliği
Pazı Faydaları
Pazı Mıhlaması
Yumurtalı Pazı
Pazı Sapı Turşusu
Pazı Sapı Yemeği
Pazı Tavası
Pazı Graten
Pazı Turşusu
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yoğurtlu Pazı Salatası
Pazı Kaç Kalori?
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Pazı Borani
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Dolması
Pazı Bitkisi
Pazı Salatası
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Popüler İçerik
Pazı Sapı Yemeği
Pazı Sapı Yemeği
Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgahlarında yerini alan, hem yemek olarak hemde çiğ olarak salata ...
Pazı Tavası
Pazı Tavası
Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen paz...
Pazı Graten
Pazı Graten
Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilir...
Pazı Turşusu
Pazı Turşusu
Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında...
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besl...
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgahlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024