Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Lorlu Pazı Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pazı Sarması

Kendiliğinden yetişen büyük, çok yapraklı olan pazı, A ve C vitaminleri yönünden zengin bir bitkidir. Günümüzde pazı ile çeşitli yemek tarifleri bulunmaktadır. Lorlu pazı sarması da bu tariflerin arasında öne çıkar. Pazı yaprakları, lor ve bulgurla hazırlanan harç ile sarılır. Zeytinyağlı yemekler arasında yer alır ve hafif, lezzetli tadı ile sofranızın en güzel yerinde bulunur. Büyük, küçük demeden ailenizin favori yemeği olacaktır.

Lorlu Pazı Sarması Malzemeleri

  • 1 demet pazı yaprağı
  • 1 adet büyük baş kuru soğan
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 150 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan otu
  • 3-4 dal dereotu
  • 3-4 dal maydanoz
  • 5-6 yaprak nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı süt

Lorlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

Bir demet pazı yaprağını iyice yıkayın. Ocakta tencerede su kaynatın. Kaynayan suyun içine yıkadığınız pazı yapraklarını atın. Haşlanan yaprakları çıkarıp süzgecin üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan pazı yapraklarının sap ve ortalarındaki sert damarları çıkarın. Bir su bardağı pilavlık bulguru yıkayın. Ayrı bir tencereye rendelediğiniz kuru soğanı koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Soğanların rengi sarıya dönünceye kadar kavurun. Üzerine yıkadığınız bulguru ekleyin ve birkaç dakika tencerede soğanla harman ederek karıştırın. Üzerine bir bardak kaynar suyu ilave edin ve bulgur yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Bulgur pişince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Maydanozları, dereotunu ve reyhanı yıkayın. Soğuyan bulguru başka bir kaba alın. Önce biber ve domates salçasını ilave edip bulgura güzelce yedirin. Üzerine kıydığınız yeşillikleri ekleyin. Tuz, karabiber ve loru ekleyerek harcı tamamlayın. Soğuyan pazı yapraklarını ikiye bölün. Elinizin altında bir tabağa serip bulgurlu harcı bir tatlı kaşığı koyup sarın. Kullanacağınız fırın tepsisine tereyağı sürün. Pazı yapraklarını tepsiye dizin ve üzerine sütü dökün. Arzu edilirse yaprakların üzerine limon sıkılıp, zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun. Çok kurumasın ya da diri kalmasın diye kontrol edin. Gerekirse sıcak su ilave edin. Pişme süresi 25-30 dakikadır. Fırından çıkınca servis tabağına alınıp, sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Pazı Yetiştiriciliği ve Bakımı

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Pazı Faydaları ve Kullanımı

Pazı Graten Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Graten Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Kaç Kalori?

Pazı Kaç Kalori?

Güncel

Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pazı Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Pazı Sapı Yemeği Tarifi ve Malzemeleri