Yumurtalı Pazı

Yumurtalı Pazı

Yumurtalı Pazı, pazı ıspanak ailesine ait bir sebzedir. Yaprakları oldukça iridir. Sağlığa faydası saymakla bitmez. Yüksek oranda C ve K vitamini içerir. Kan yapıcı etkisi olduğu için vücuttaki demir eksikliğini önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncını dengeler. Sindirim sisteminde yaşanan sıkıntılara ve hazımsızlığa iyi gelir. Şeker ve tansiyon hastalığına karşı iyi gelir. O nedenle uzmanlar tarafından pazının haftada en az bir kez tüketilmesi gerektiğini iletir. Diyet yapanlar yada formunu koruyanlar da rahatlıkla tüketebilir. Tüm bu yararlarının yanı sıra oldukça da lezzetlidir. En lezzetli pazı ilk bahar ve yaz aylarında yetişir. Birbirinden farklı şekillerde yemekleri yapılır. İster parça etli sarması, ister salatası yada mezesi ve çorbası yapılabilir. Alışılmış tariflerden sıkılanlar pazı kavurması da yapmaktadır. Pazı kavurması ister sade olarak ister yumurtalı olarak yapılabilir. Sabah kahvaltıları için oldukça idealdir. Doyurucu özelliği sebebiyle tercihe göre tek başına öğlen yada akşam yemeklerinde de tüketilebilir. Ispanak gibi yapraklarındaki tozun yada çamurun ayıklaması zor olmadığı için çok fazla el oyalamadan kolaylıkla hazırlanır.

Yumurtalı Pazı İçin Gerekli Malzemeler,
  • 1 kilo pazı
  • 5 adet yumurta
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı köz biber
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yumurtalı Pazı Yapılışı,

Yumurtalı pazı tarifine öncelikli olarak pazı hazırlığı yapılarak başlanır. Pazılar tek tek yıkanarak yaprakları ve sapları ayrılır. Pazının sapları ince ince yaprakları ise daha iri doğranır. Soğanların kabukları soyulur ve ağza gelmeyecek şekilde çok küçük doğranır. Genişçe bir tavaya zeytinyağı ve sıvı yağ ilave edilir. Yağ iyice kızdıktan sonra önce pazı sapları ilave edilir. Sapları biraz yumuşayınca üzerine soğanlar ilave edilir. Soğanlar kavrulurken diğer bir yandan kırmızı köz biberin baş kısmı kesilerek tohumları ayıklanır. Biber dörde bölünerek küp şeklinde doğranır. Soğanlar yumuşayınca tavaya biberler ilave edilir. Tüm malzemeler iyice kavrulduktan sonra tavaya pazılar da ilave edilerek kavrulmaya başlanır. Pazılar kavrulduktan sonra tuz ve karabiber ilavesi yapılır. Damak zevkine göre farklı baharatlar da kullanılabilir. Yumurtalı pazı tarifinde kullanılacak yumurta, kişi sayısına göre ayarlanabilir. Tavadaki pazılar ortaları kaşık yardımıyla yumurta sayısına göre havuz gibi açılır. Açılan yerlere yumurtalar kırılır. Yumurtalar ister karıştırılarak ister göz göz olacak şekilde pişirilebilir. Yumurtalar karıştırılacaksa beyazları belirginleşinceye kadar bir müddet beklenir. Daha sonra kaşık yardımıyla yumurta sarıları patlatılarak pazılar ile karıştırılır. Çok karıştırılmadan yumurtalar piştikten sonra ocaktan alınır. Yumurtalı pazı servis tabağına alınarak kızarmış ekmek ile birlikte çayın yanında sunum yapılır.

Afiyet olsun
Son Güncelleme : 27.11.2018 12:06:32
Yumurtalı Pazı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Yumurtalı Pazı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Yumurtalı Pazı"
Bugün köyden halam geldi. Halamı görmeyeli çok olmuştu ve çok özlemişim. Halacığımla epey sohbet ettikten sonra halam köyden bana biraz ekinlerinden getirmişti. Halam gittikten sonra içinde neler var neler yok diye bakarken eşim poşetin içinde pazı gördü ve benden yumurtalı pazı pişirmemi söyledi. Yumurtalı pazı, ıspanak gibi mi pişirilir?
Soykan . 29.10.2018 16:31:15
CEVAP YAZ
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Zeytinyağlı pazı kavurmasını çeşitli sebze ekleyip çeşitlendirilmelid...
Pazı Borani
Pazı Borani
Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgahlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden birisi de birçok vitamin ve mineral deposu olan pazı olmalıdır bence. Pazı, mutfağımızda değişik...
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Ispanak gibi besin değeri oldukça yüksek olan pazı A, C, E, K vitamini ve folik asit bakımından ...
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Sapı Kavurması
Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplarından kavurma yapabilirsiniz. Pazı sapı kavurması besleyici özellikleriyle beğeniniz kazanaca...
Pazı Dolması
Pazı Dolması
Pazı dolması, Kültürümüzde, gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa birde tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını göstermek isteyen hanımların ilk aklına gelen yaprak dolması olur. Fakat Türk mutfağının zeng...
Pazı Bitkisi
Pazı Bitkisi
Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde itinayla yetiştirenler de vardır. Pazının yapraklarında A,C ve K vitamini bol miktarda bulunu...
Pazı Salatası
Pazı Salatası
Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek te yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı durabilir. sizlere lezzetli olduğunu düşündüğüm bir tarif ile salatayı hazırlamaya başlayalım...
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı pazı, gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde yaygın olarak tüketilen zeytinyağlı pazı, kış aylarında çok daha fazla tüketilmekted...
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalarda, dolmalarda da pazı yaprağı çok sık kullanılır. Çok yararlı bir sebzedir. Öksürüğe çok iyi...
Pazı Kavurması
Pazı Kavurması
Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgahların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde yeneceği gibi pişirilerek yemeği de yapılabilir. Sarması da yapılabilir, kavurması da yapıl...
Pazı Çorbası
Pazı Çorbası
Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir yada öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek bir sıcak içecek olan pazı çorbası, kışın ihtiyacımız olan vitaminlerin çoğunu karşılamaya yar...
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi tercih edip isteyen bahçelerde yetiştirebilirler. Bazı yerlerde adına yaban pancarı ve yaban ıspanağ...

 

Fırında Pazı Sarması
Diyet Pazı Yemeği
Pazı Yemeği
Etli Pazı Yemeği
Tavuklu Pazı Sarması
Pazı
Pazı Yetiştiriciliği
Pazı Faydaları
Pazı Mıhlaması
Yumurtalı Pazı
Pazı Sapı Turşusu
Pazı Sapı Yemeği
Pazı Tavası
Pazı Graten
Pazı Turşusu
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yoğurtlu Pazı Salatası
Pazı Kaç Kalori
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Pazı Borani
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Dolması
Pazı Bitkisi
Pazı Salatası
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Popüler İçerik
Pazı Tavası
Pazı Tavası
Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen paz...
Pazı Graten
Pazı Graten
Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilir...
Pazı Turşusu
Pazı Turşusu
Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında...
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besl...
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası
Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgahlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır...
Pazı Kaç Kalori
Pazı Kaç Kalori
Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019