Popüler İçerikler

Pazı Çeşitleri

Pazı Çeşitleri, Pazı, Chenopodiaceae familyasına ait farklı türleri bulunan kiminin yaprak kimininse sap kısmı yenilebilen bir sebzedir. Pazı mevsimsel olarak ılıman iklimde yetişebilen iki yıllık bir bitkidir. Anavatanı Avrupa ve Akdeniz sahil kısımlarıdır. Tohumla yetiştirilen ve ekiminden 2 ay sonra hasada başlanabilecek erişkinliğe ...

Pazı Yaprağı

Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi tercih edip isteyen bahçelerde yetiştirebilirler. Bazı yerlerde adına yaban pancarı ve yaban ıspanağı da denilmektedir.Pazı yaprağının sindirimi çok kolay vitamini boldur.Pazının yapraklar...

Pazı Çorbası

Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir yada öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri yüksek bir sıcak içecek olan pazı çorbası, kışın ihtiyacımız olan vitaminlerin çoğunu karşılamaya yardımcı olmaktadır. Çocuklar için özellikle kalsiyum deposudur. Doğal olarak sağlıklı di...

Pazı Kavurması

Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgahların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir şekilde yeneceği gibi pişirilerek yemeği de yapılabilir. Sarması da yapılabilir, kavurması da yapılabilir. Çok çeşitli şekillerde kullanılacak bir bitkidir. Diğer yeşil ya...

Yoğurtlu Pazı

Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında salatalarda, dolmalarda da pazı yaprağı çok sık kullanılır. Çok yararlı bir sebzedir. Öksürüğe çok iyi gelir, kişiye kuvvet verir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Vitamin ve mineral açısından ol...

Zeytinyağlı Pazı

Zeytinyağlı pazı, gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde yaygın olarak tüketilen zeytinyağlı pazı, kış aylarında çok daha fazla tüketilmektedir. Aslında bu yemeğin kış aylarında çok daha fazla tüketilmesinin nedeni direk olarak pazını...

Pazı Salatası

Pazı salatası: pişmeden yapılabildiği gibi pişirerek te yapılır. Bizim damak zevkimize uygun olan aslında pişmiş olandır. Pişmeden yapılan biraz daha acımsı durabilir. sizlere lezzetli olduğunu düşündüğüm bir tarif ile salatayı hazırlamaya başlayalım.Pazı salatası için gerekli malzemeler:1...

Pazı Bitkisi

Pazı bitkisi, ıspanak ailesinden olup, iri ve çok büyük yapraklı bir bitkidir. Bahçede kırda dağda kendi kendine yetişen bildiği gibi tercih edip bahçesinde itinayla yetiştirenler de vardır. Pazının yapraklarında A,C ve K vitamini bol miktarda bulunur. Besleyicibir bitki olup sindirimi kolaylaştırır. Demir, Kalsiyum magnezyum mineralleri de ...

Pazı Dolması

Pazı dolması, Kültürümüzde, gerek bayramlarda gerekse ağır misafirlikte tatlının yanında illa birde tuzlu ikram gerekir. Bu gibi durumlarda hamaratlıklarını göstermek isteyen hanımların ilk aklına gelen yaprak dolması olur. Fakat Türk mutfağının zenginleşmesi ile birlikte kara lahana ve pazı dolması da aileye katılmış oldu. Sizde gerek bayra...

Pazı Sapı Kavurması

Pazı sapı kavurması, pazı yapraklarından saplarına kadar değerlendirebileceğiniz bir sebzedir. Pazı yapraklarıyla lezzetli bir dolma yaptıysanız, pazı saplarından kavurma yapabilirsiniz. Pazı sapı kavurması besleyici özellikleriyle beğeniniz kazanacaktır. Bu tarifi çok değişik şekillerde hazırlayan var. Bazıları kavurmada havuç kullanır, baz...

Pazı Suyunun Faydaları

Pazı Suyunun Faydaları, Ülkemizde oldukça sık yetiştirilen pazı, ıspanak ailesinden gelir ve sağlık için oldukça önemli olan sebzelerin başında yer alır. Ispanak gibi besin değeri oldukça yüksek olan pazı A, C, E, K vitamini ve folik asit bakımından oldukça zengindir. İçerisinde bol miktarda kalsiyum, demir ve magnezyum minerali bulunur. Paz...

Pazı Borani

Pazı borani, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu günlerde, kış sebzeleri de yavaş yavaş manav tezgahlarında yerlerini almaya başladı. Bu sebzelerden birisi de birçok vitamin ve mineral deposu olan pazı olmalıdır bence. Pazı, mutfağımızda değişik tadı ile yemeği, sarması, turşusu ile oldukça çok çeşitli seçenekler sunan bir sebzedir, bu ...

Zeytinyağlı Pazı Kavurması

Zeytinyağlı pazı kavurması, sağlıklı beslenenler için pazı, ıspanak, kara lahanayı sık sık kavurup tüketilmekte. Zeytinyağlı pazı kavurması oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Zeytinyağlı pazı kavurmasını çeşitli sebze ekleyip çeşitlendirilmelidir. Zeytinyağlı Pazı Kavurması Malzemeleri 1...

Pazı Kaç Kalori

Pazı Kaç Kalori; 1 Porsiyon (100 Gram) Pazı, yaklaşık olarak 21 (kcal) kaloridir. Pazının içerisinde A grubu vitaminlerinin yanı sıra C grubu vitaminleri de mevcuttur. Magnezyum, potasyum, folik asit, demir ve kalsiyum açısından çok zengin olan Pazı kalori bakımından da baya düşüktür. Kilo kontrolü sağlamak isteyenler mutlaka düşük kalorili ...

Yoğurtlu Pazı Salatası

Yoğurtlu Pazı Salatası, Yazın gelmesiyle beraber taptaze pazılar da tezgahlarda yerini almaya başladı. Sarmalar, salatalar, kavurmalar sık sık yapılır hale geldi artık. Ben de bugün sizinle birlikte yoğurtlu pazı Salatası tarifini yapmak istedim. Yoğurtlu pazı salatası ekmek banarak yemeyi sevdiğim salatalardan bi...

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı Pazı Kavurması: Yumurtalı pazı yapması, pişirmesi çok kolay ve çok lezzetli, bol vitaminlidir. Yumurtalı pazı kavurması çok lezzetli, besleyici olduğunda ben haftada iki defa yaparım. Bahçeme ekmiştim pazı bitkisini canım istediğinde bahçeme iniyorum ellerimle tazecik toplayıp yapıyorum. Tazecik toplaması ayrı bir zevk yumur...

Pazı Turşusu

Pazı turşusu, denildiğinde tatlı kış mevsimi hazırlıkları akla gelir. Bu hazırlıkların içerisinde yapımı basit görünen turşu kurmaktır. Ancak aslında en çok tecrübe gerektiren hazırlık turşu kurmaktır. Erimeden kıvamını ve tuzunu ayarlamak için biraz tecrübe gerekebilir. Turşuda buzluktan çıkartılmış soğuk su kullanırsanız turşunuz eri...

Pazı Graten

Pazı Graten, Pazı neredeyse her yörede farklı şekillerde yemeği yapılan bir sebzedir. Her malzeme ile tat olarak uyum sağlaması pazının kullanılabilirliğini artırmıştır. İster kavurması, sarması, etli yemeği, salatası ve mezesi yapılabilir. Alışılmış pazı yemeklerinden sıkılanlar ise tarifimizi rahatlıkla uygulayabilir. Graten alışılmışın d...

Pazı Tavası

Pazı Tavası; Lezzet dağarcığı bu kadar geniş olan pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olan bir bitkidir. Yaprakları geniş ve büzüşük olabilen pazı bitkisinin rengi yeşil olup tava gibi birçok değişik lezzette yemeği yapılmaktadır. Turşusundan salatasına sarmasından mıhlamasına kadar bir çok çeşit yemeği bulunan pazı bitkisi besin değeri...

Pazı Sapı Yemeği

Pazı sapı yemeği. Pazı bitkisi ıspanağa benzeyen ve özellikle kış aylarında manav tezgahlarında yerini alan, hem yemek olarak hemde çiğ olarak salata şeklinde de tüketilen yapraklarından olduğu kadar, saplarından da gerek pazı sapı turşusu, gerekse pazı sapı yemeği gibi çeşitli şekilde faydalanılan oldukça besleyici bir bitkidir. içinde barı...

Pazı Sapı Turşusu

Pazı Sapı Turşusu, Pazı bitkisinin genelde yemekleri bilinse de turşusu da yapılan bir bitkidir. Özellikle de kış aylarında yetişiyor olması açısından tamda turşu zamanında damağımızı lezzetlendiren sofralarımıza güzellik katan bu turşu her bayanın tarif menüsünde olması gereken bir lezzettir. Pazı bitkisinin yemekleri kadar turşusu da besin...

Yumurtalı Pazı

Yumurtalı Pazı, pazı ıspanak ailesine ait bir sebzedir. Yaprakları oldukça iridir. Sağlığa faydası saymakla bitmez. Yüksek oranda C ve K vitamini içerir. Kan yapıcı etkisi olduğu için vücuttaki demir eksikliğini önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncını dengeler. Sindirim sisteminde yaşanan sıkıntılara ve hazımsızlığa iyi ...

Pazı Mıhlaması

Pazı mıhlaması, Pazı bitkisi besin değeri açısından çok zengin bir yapıya sahip ıspanakgiller familyasına ait bir bitkidir. Özellikle A ve C vitaminin içerisinde bol miktarda bulunduran pazı bitkisi genellikle yabani olarak yetişen bir bitkidir. Akdeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen pazı bitkisinin ıspanakla benzerliğinden ötürü birçok ...

Pazı Faydaları

Pazı faydaları, Özellikle kış aylarında ıspanak ile birlikte pazar tezgahlarımızı süsleyen pazı bitkisi içerdiği vitamin ve mineraller açısından çok zengin bir yapıya sahiptir. Yemeği pişirilir, salatası yapılır, çiğ olarak tüketilir, yoğurt ile karıştırılıp yenilir ve bu tarz birçok kullanım alanı mevcuttur. Özellikle diyet yapanların da so...

Pazı Yetiştiriciliği

Pazı yetiştiriciliği, pazı ülkemizin en fazla Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilir, buralarda daha fazla tüketilir. Özellikle şeker pancarı yetiştirilen bölgelerde bitkinin çapa ve seyreltme zamanında şeker pancarının genç bitkileriyle sonraki genç yapraklarının aynı pazı gibi kullanılması nedeniyle, buralarda pek pazı tüketimi ...

Pazı

Pazı, Ispanakgiller familyasına ait yabani olarak da yetişen ve özellikle Orta doğu, Kafkaslar, Anadolu ve Akdeniz havzalarında görülen ve tüketilen bir sebzedir. Her ne kadar yabani olarak da yetişse birçok yemek çeşidi bulunan pazı sebzesi insanların beslenmede alacakları bir çok besin değeri içeren bir bitkidir. Bitkinin yaprakları çeşidi...

Tavuklu Pazı Sarması

Tavuklu pazı sarması, pazı ıspanağa benzeyen bir sebze çeşididir. Kış aylarında sofralarımızı süsler. Yemeklerde, salatalarda yerini alır. Çok farklı çeşitlerde kullanılan bu bitkinin sağlığa yararı da oldukça fazladır. İçerisinde fazla miktarda C ve K vitamini içerir. Beyne çok yararlıdır. Alzhemier hastalığına iyi geldiğini söylemek mümkün...

Etli Pazı Yemeği

Etli Pazı Yemeği, Pazı ıspanakgiller familyasına ait bir sebzedir. Diğer bir anlamda yabani ıspanak olarak da nitelendirilen pazı sebzesinin ana yurdu, Akdeniz havzası, Orta doğu ve Kafkasya ile Anadolu da yetişen bir sebzedir. Pazı bitkisi genellikle özel olarak yetiştirilmekten ziyade daha çok kendiliğinden yetişme şeklinde yani yabani bit...

Pazı Yemeği

Pazı yemeği: Pazı sebzesi organik yemeklerin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Birçok meyve ve sebzede (Gdo) lu iken yada hormonlu ve aşırı ilaçlarla yetiştirilmiş ürünleri alıp, yemek yapmak zorunda kalıyoruz. Pazı az bulunan doğal ürünlerden bir tanesidir, bu doğal sebzeleri yapabildiğimiz ölçüde sofralarda yer vermeliyiz. Yapımı çok k...

Diyet Pazı Yemeği

Diyet pazı yemeği, bol lezzetli, bol vitaminli ve bol şifalı, çok pratik bir diyet yemeğidir. Bol vitaminli diyet pazı yemeği mineral ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir besindir. Pazı kemiklerin ve dişlerin güçlenmesinde önemli bir rolü olan kalsiyum açısından çok zengindir. Eğer şeker hastalığınız varsa pazı, şekerin düze...

Fırında Pazı Sarması

Fırında Pazı Sarması, pazı, Ispanakgil familyasındandır. Yaprakları büyük olan bir sebzedir. Ispanak benzemektedir, bol vitaminli olup besleyici ve sindirimi kolaydır. Sarma, diğer adlarıyla Yaprak sarması ya da Yaprak dolması, pirinç ya da bulgur başta olmak üzere çeşitli iç malzemelerin, genellikle beyaz lahana, kara lahana, dut yap...

Etli Pazı Dolması

Etli pazı dolması, Türk mutfağımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan dolma; her yörede kendine has çeşitlerde yapılmaktadır. Örneğin; İç Anadolu bölgesinde yapılan dolmalar kuru sebzelerden, Karadeniz'de ise yapılan dolma türleri daha çok pazı ve kara lahana kullanılarak yapılmaktadır. Kimileri zeytinyağı kullanmayı, kimileri de et kullanm...

Pazı Sebzesi

Pazı sebzesi, ıspanağa olan benzerliği bilinen bir sebzedir. Kış sebzeleri arasında bol tüketilir. Sarması, yemeği gibi çeşitli şekillerde yemeği yapılan bu sebze aynı zamanda salatalara doğranarak çiğ olarak da tüketilebilmektedir. Çok farklı çeşitlerde tüketilebilecek pazı aynı zamanda bol vitamin deposu olarak bilinmektedir....

Yoğurtlu Pazı Çorbası

Yoğurtlu pazı çorbası, tadı ile ağızlarda enfes bir tat bırakan içinde ki malzemeler sayesinde oldukça besleyici ve sağlıklı olan bir çorba tarifidir. Herkesin severek tüketeceği yoğurtlu pazı çorbası diğer çorba tarifilerinin yanı sıra içinde bulunan pazı yaprakları bu çorbayı daha lezzetli ve daha sağlıklı bir çorba olma özell...

Pazı Kökü Turşusu

Pazı Kökü Turşusu, Pazı, ıspanakgillerden ıspanağa nazaran daha büyük yapraklı ve kalın saplı bir bitkidir. A,C,K,E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, magnezyum ve demir mineralleri içeren pazının faydaları saymakla bitmez. İdrar sökücü olması, öksürüğe iyi gelmesi ve güç kuvvet vermesi en önemli faydalarından yalnızca bir kaçıdır. Yapraklar...

Zeytinyağlı Pazı Dolması

Zeytinyağlı pazı dolması, sevilen dolma tariflerinden biridir. Yöresel olarak aynı yaprak sarması gibi sıkça yapılır. Sizi biraz oyalasa da, bu tarifi seveceğinizi umuyoruz. Pazı mutfaklarımızda daha fazla yer almayı hak eden bir sebzedir. Hazmı kolay, midevi, çeşitli sağlık sorunlarına karşı koruyucu, kalorisi düşük ve lezzetli bir sebzedir...

Lorlu Pazı Sarması

Lorlu Pazı Sarması, Kendiliğinden yetişen büyük, çok yapraklı olan pazı A ve C vitaminleri yönünden zengin bir bitkidir. Günümüzde pazı ile çeşitli yemek tarifleri vardır. Lorlu pazı sarması da bu tariflerin içinde en başlarda yer alır. Pazı yaprakları lor ve bulgurla hazırlanan harç ile sarılır. Zeytin yağlı yemeklerin arasındadır...

Pazı Sarması

Pazı sarması; Pazı bitkisi yabani olarak yetişen ve özellikle Akdeniz havzasında tüketilen bir bitkidir. Ülkemizde bir çok çeşit yemeği yapılsa da en yaygın bileneni ve yapılanı sarmasıdır. Pazı sarması, hem etli, hemde zeytinyağlı yapılabilen bir yemektir. Her ne kadar etli yemekler revaç da gibi görünse de mutfağımızda zeytinyağlıla...

Etli Pazı Sarması

Etli pazı sarması, dolma çeşitleri içerisinde en sevdiğimdir. Pazı yaprağının piştiği zaman ortaya çıkan tadı ve ağızda dağılması gerçekten yemeğe farklı bir lezzet ve ahenk katmakta. Ayrıca pazı besin değerleri aşısından da oldukça zengin bir sebzedir. Dolma yemeyi sevmeyen çocukların bir sevebileceği bir yiyecektir. Kış aylarının vitamin d...

Pazı Kavurması Bulgurlu

Pazı Kavurması Bulgurlu: Yaz ayları için bulgurlu pazı kavurma midenize çok iyi gelecek. Malum ağır yemekler pek fazla tercih edemiyoruz. Hafif ve faydalı pazı gönül rahatlığı ile yapabilir yiyebilirsiniz. Pazılar evinizin bahçesi varsa orada yetiştirebilirsiniz. Daha sonra taze toplayıp her türlü yemeğini yapabilirsiniz. Bulgur ile...

Bebeklere Pazı Çorbası

Bebeklere pazı çorbası: Bebekler için anneler bir çok çorba çeşidi denemektedir. Özellikle bebeğin 7 ay sonrasında anneler besleyici ve doyurucu özellik taşıyan bir çorba arayışı içerisine girer ve bu konuda bir çok tarif öğrenirler. Biraz sonra tarifini vereceğimiz bebeklere pazı çorbası besin değeri yüksek olan ve bebeklerin büyümes...

Pazı Sapı Çorbası

Pazı Sapı Çorbası: Pazı sapında çorbayı ben kış aylarında çok yaparım. Bahçemde topladığım pazıları yaprakları ile sarma sararım saplarını da ince, ince kıyarım ya çorbasını yaparım veya yoğurt lamasını yaparım. Ben hiçbir şeyi atmam mutlaka değerlendiririm sebze sapları olsun bayat ekmek, bayat kek olsun hepsini değerlendiririm. Arta...

Pazı Kökü

Pazı, ıspanak ailesinden olup çok iri yapraklı bağda bahçede kırda kısaca her yerde yetişebilen bir sebze çeşididir. Kış aylarında pazar tezgahlarında hemen yerini alır. Yemeği pişirilir, salataya katılır çiğ olarak tüketilebilir, pazı sarması yapılabilir. Bundan dolayı çok çeşitli şekillerde kullanım alanı olan bir bitkidir. Bu kadar...

Pazı Tohumu

Pazı tohumu; Ekimi sonbahar ilkbahar ve yaz ayları içerisinde tavsiye edilir. Pazı tohumunda tohumun kalitesi ekimi ve hasat zamanında hasadın verimliliği açısından önemlidir. Tohumların toprağa ekim derinliği ortalama olarak bir veya iki santimetre civarında olmalıdır. Her sıra arasında da ortalama olarak sekiz on cm, sıralar arasınd...

Pazı Kökü Kavurması

Pazı kökü kavurması, Faydaları saymakla bitmeyen pazının kökünden yapılan yiyecekler de tam bir enerji kaynağı ve vitamin deposudur. Ayrıca pazı dolması yaptığımız zaman da pazı köklerini bu şeklide de değerlendirerek nefis bir lezzet elde etmiş oluruz.Pazı kökü kavurması tarifiBir demet pazı sapı...

Pazı Mezesi

Pazı Mezesi: Pazı mezesi Hatay yöresine ait en çok aranan, olmazsa olmaz olan gözde mezelerinden birdir pazı mezesi. Öbür meze çeşitleri de güzeldir tabi ki ama pazı mezesi çok başkadır. Yapılması çok kolay ve çok ta basittir. Pazı mezesi masalarımıza her zaman koyabileceğimiz çok leziz ve değişik bir çeşit meze türüdür. Pazı mezesini...

Pazı Tarifleri

Pazı tarifleri, Pazı ıspanağa benzeyen bir sebzedir ve çok fazla yerde kullanılır. Çok çeşit yemek türleri vardır. Bunun dışında salatalarda, hatta turşularda bile kullanılır. Bunun yanında pazının insan hayatında çok önemli bir yeri vardır. Çok yararlı bir sebzedir. Pazı bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan bir sebzedir. Deri hasta...

Pazı Yoğurtlaması

Pazı yoğurtlaması; Değişik lezzet ve tatlarda yemekleri yapılan pazı bitkisinin yoğurtlu olarak yapılanı da sıkça tüketilen ve de yapılan bir soğuk meze türüdür. Özellikle balık yemeklerinin yanına çok yakışan pazı yoğurtlaması, Akdeniz yöresine ait bir bitkiden pazıdan yapılır. Pazı bitkisi ıspanakgiller familyasından olduğundan ısp...

Bulgurlu Pazı Yemeği

Bulgurlu pazı yemeği: Pazı, Anadolu'nun yemek kültüründe yer alan, onlarca çeşit yemeği yapılan, türkülere konu olmuş pancargillerden geniş yaprak bir bitkidir. Yaprakların genişliği, kolay temin edilmesi ve lezzetinden dolayı sarmadan kavurmasına kadar birçok yemeğin ana malzemesi olmuştur. Pazı ile yapılan yemeklerin arasında bulunan ...

Kıymalı Pazı Yemeği

Kıymalı pazı yemeği; organik sağlıklı ilaçsız zamanımızda çok az rastladığımız hormonsuz yiyeceklerden bir tanesidir. Doğal sebze yemeklerini bulabildiğimiz her fırsatta hazırlayarak tüketmeliyiz. Son derece hafif olan sağlıklı kıymalı pazı yemeğinin tarifine geçelim.Kıymalı pazı yemeği için gerekli olan malzemeler:

Pazı Otu

Pazı otu, günümüzde birçok farklı şekillerde tüketilen bir bitkidir. Kimi zaman dolma yapılarak tüketilen pazı otu kimi zaman ise salatalar içerisinde kullanılmaktadır. Genel olarak düzenli bir şekilde tüketildiğinde insan vücudunda önemli faydalara neden olan pazı otu, birçok insanın rahatsızlığı için alternatif bir tedavi olmuştur. Son der...

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı Pazı Sarması, pazı oldukça faydalı ve bir o kadar da lezzetli bir sebzedir. Ispanak familyasındandır. Kış aylarında çok fazla tercih edilir. Pazı her yörede yaygın olarak tüketilse de Erzurum yöresinde daha sık olarak yapılır. Yapılışı yöreden yöreye farklılık gösterir. Birbirinden farklı şekillerde yemekleri yapılır. Örneğin kav...

Pazı Böreği Nasıl Yapılır

Pazı böreği nasıl yapılır, pazı mutfaklarımıza fazla girmese de, bazı yörelerde hemen her yemekte kullanılır. Börekler bile pazı kullanılarak yapılır. Aslında ıspanakla yaptığınız her börek tarifinde pazı kullanabilirsiniz. Ispanakla kardeş gibi benzeyen bu yararlı sebzenin faydalarından da yararlanma şansınız olur. Hazmı kolay olduğundan, b...

Bulgurlu Pazı Sarması

Bulgurlu Pazı Sarması, Pazı, ıspanak ailesinden olan bir sebze türüdür. Sindirime oldukça yardımcı olması ile de bilinir. Kış aylarında bulunur ve birbirinden farklı şekillerde yapılır. Sarması, yumurtası, kavurması ve salatası yapılarak tüketilir. Aralarında en çok tercih edileni sarmadır. Sarmanın Türk mutfağındaki yeri apayrıdır. Türkiye'...

Pazı Kemiği

Pazı kemiği, kolun omuz ile dirsek bölümü arasında bulunan, şişkince olan kas kitlesidir. Kolun omuz başından dirseğe kadar olan kısmındaki tek ve uzun kemik, pazı kemiği, karaca kemiği olarak da isimlendirilmektedir. İnsan vücudunda omuz başından parmak uçlarına kadar uzanan bir bölümü kapsamaktadır. Kol veya pazı kemiği;...

 

Fırında Pazı Sarması
Diyet Pazı Yemeği
Pazı Yemeği
Etli Pazı Yemeği
Tavuklu Pazı Sarması
Pazı
Pazı Yetiştiriciliği
Pazı Faydaları
Pazı Mıhlaması
Yumurtalı Pazı
Pazı Sapı Turşusu
Pazı Sapı Yemeği
Pazı Tavası
Pazı Graten
Pazı Turşusu
Yumurtalı Pazı Kavurması
Yoğurtlu Pazı Salatası
Pazı Kaç Kalori
Zeytinyağlı Pazı Kavurması
Pazı Borani
Pazı Suyunun Faydaları
Pazı Sapı Kavurması
Pazı Dolması
Pazı Bitkisi
Pazı Salatası
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Popüler İçerik
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı Pazı
Zeytinyağlı pazı, gerek lezzeti nedeniyle gerekse görüntüsü nedeniyle ülkemizde yaygın bir şekilde yapılan yemeklerden biridir. Özellikle ülkemizin ba...
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu Pazı
Yoğurtlu pazı, pazı yemek çeşitlerinden birisidir. Ispanağa benzer. Yaprakları büyük sapları kalındır. Çok fazla yemek çeşidi vardır. Bunun dışında sa...
Pazı Kavurması
Pazı Kavurması
Pazı kavurması, Pazı, Ispanağa benzeyen bir sebze türüdür. Kış ayları geldiği zaman Pazar tezgahların da yerini alır. Pazı salataya eklenip çiğ bir ...
Pazı Çorbası
Pazı Çorbası
Pazı çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir yada öylemi olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda besin değeri y...
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı
Pazı Yaprağı, Pazı ıspanak ailesinden olup, iri ve çok yapraklı otsu bir bitkidir. Bağda, kırda, bahçede her yerde kendi kendine yetişebildiği gibi te...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Zeytinyağlı Pazı
Yoğurtlu Pazı
Pazı Kavurması
Pazı Çorbası
Pazı Yaprağı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019